Segmjuk Jordgubbskaka

 Har testat ett nytt recept på en kaka, super god blev den. Jag gjorde dubbelsats av smeten än vad det är i i detta recept, annars så blev kakan jättetun och täkte inte jordgubbarna. Tror nog det beror på storlek på formen med, men ska du ha dubbel sats smet, så får du ha kakan inne lite längre så den blir gräddad ordentligt. Du får känna med provsticka.
 
 
 

SEGMJUK JORDGUBBSKAKA

8–10 bitar

Ingredienser:

1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält

Garnering:
ca 24 jordgubbar (beroende på storlek)
ev. 1 msk strösocker 

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt i en bunke. Vänd ner vetemjöl och smör och rör om försiktigt till en smet.

2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.

3. Lägg jordgubbarna på smeten och strö eventuellt över lite strösocker. (Dela jordgubbarna i mindre bitar om de är stora).

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 38–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera den gärna med vaniljsås, glass eller vispgrädde. Förvara kakan inslagen i bakplåtspapperet så behåller den sina lite knapriga kanter.

 

 

 

Den blev riktigt god, kan verkligen rekommendera att göra den.

Vill du ha mer kaka, så gör som jag. 
Gör dubbel sats av smeten, men då får du ha den inne längre i ugnen.

Kommentera här: