Jordgubbskräm

Har testat göra Jordgubbskräm för första gången. Det var en utmaning, men bra blev det. Mannen blev nöjd och det är ju huvudsaken att han och jag gillar den.
 
 
Jordgubbskräm
 
Ingredienser:
 
250 gram jordgubbar
4 dl vatten
1 dl strösocker
Redning
2 msk potatismjöl
4 msk vatten
 
Görs Så Här:
  1.  Skölj och rensa bären
  2.  Blanda hälften av bären med vatten och socker, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
  3. Blanda en redning av potatismjöl och vatten. Vispa ner redningen i kastrullen i en fin stråle. Rör hela tiden så bildas inga klumpar.
  4.  Vänd ner resterande bär. Ge krämen ett hastigt uppkok under fortsatt vispning. Den ska bara koka upp och bli tjock, får den koka längre blir den seg.
  5. Ta av kastrullen från värmen och låt krämen svalna.
  6. Servera krämen ljummen eller kall med mjölk och en liten skätt med vispgrädde.
 

Har du gjort Jordgubbskräm innan? 

Var det likadant recept som mitt? 
 

Kommentera här: