The Holiday

 
Filmen handlar om:

Amanda Woods (Cameron Diaz) bor i Södra Kalifornien och driver en framgångsrik reklambyrå. Iris Simpkins (Kate Winslet) bor i en charmig liten by på den engelska landsbygden och skriver romantiska bröllopskrönikor i Daily Telegraph.

Trots att det rent fysiskt skiljer 1000 mil mellan Iris och Amanda befinner de två kvinnorna i exakt samma själsliga belägenhet: Julen närmar sig och de behöver ta en rejäl paus från sina trassliga kärleksrelationer. Genom en bostadsförmedling på nätet får de kontakt och Amanda och Iris bestämmer sig helt enkelt för att byta hus med varandra över julen. Iris packar sina väskor och tar flyget till Kalifornien, medan Amanda flyttar till den pittoreska engelska landsbygden.

Kulturkrocken är till en början påtaglig, men snart drabbas de båda av en ny omtumlande förälskelse. Amanda faller pladask för Iris snygge bror, Graham, (Jude Law) medan Iris låter sig charmas av filmkompositören Miles (Jack Black). Men snart är julen över och vardagen väntar...

VellingeBlomman

 
 
Har varit på Vellingeblomman med mamma, Jörgen, Samantha, Olivia och Amanda.
Blev en del shopping, blommor, lite ljus och annat smått och gått.
 
Och advent staken blev klar efter shoppingen, så här blev den iår.
 
 
 

1:e Advent

Det är redan första advent, inte klokt. Men jag har ialla fall fått upp alla julgardiner, jul ljus inne och jul ljus ute.
Har bara allt pynt kvar och julgran, det tar vi nästa helg eller i veckan.
 
 
 
Vinden susar i advent
och vårt första ljus blir tänt.
Barn som har det svårt i världen,
Gud bevara dem på färden.