Ny läktarskandal – matchen avbruten


MFF-Djurgården bröts efter nya knallskott

Matchen mellan Malmö FF och Djurgården bröts efter knappt tio minuter. Detta är helt sjukt, att de ens har fått med det in på arenan förstår jag inte.

Nu måste de verkligen öka säkerheter, ha bättre kontroll vid insläpp. Måste kollar alla personer som ska se matchen noga.

Minst fyra knallskott hade då kastats in på planen – varav en träffade nära en fotograf – och domaren Martin Hansson bröt matchen.

– Det är för stora risker, säger Hansson i Canal Plus.

Det var efter omkring sju minuter som det började kastas in knallskott från kortsidan på Swedbank Stadion. Enligt Canal Plus träffade ett av skotten nära en av kanalens fotografer.

”Många kraftiga smällar”

Efter att ytterligare ett skott kastats in avbröt domaren Martin Hansson matchen och tog spelarna av planen. Beslutet togs sedan att inte återuppta spelet.

– Det har kommit så många och såpass kraftiga smällar att vi inte vågar fortsätta spela. Det är för stora risker. Det handlar om allas säkerhet. Individer som går på fotboll ska inte behöva bli utsatta för det här, säger domaren Martin Hansson.

– Jag märkte det inte först men sedan såg jag en komma in bakom linjen och sedan smäller det ytterligare en gång. Det finns inga andra möjligheter än att bryta matchen då tyvärr, säger Hansson.

Hur känner du nu?

– Det är bara tragedi och tomhet. Sådana här beslut ska man inte behöva fatta.

Slagsmål utbröt

TV-bilder visar också hur slagsmål utbröt mellan flera personer läktaren. Efter att matchen brutits fortsatte flera knallskott att kastas.

Malmö FF ledde matchen med 1-0 när den bröts, målet gjorde Dardan Rexhepi.

Snacka om att det är förjävligt detta. Undra vad straffet blir denna gång och vilket lag som får det.

Info & bild lånad av http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/malmoff/article13398251.ab